torsdag 15 december 2011

Vad är stora skolor, eller hur små kan de vara

Diskussionen om Angereds skolor fortsätter, det låter i diskussionen som att det förslag som ligger innebär att man vill stänga alla "små" skolor och att det föreslås skapas gigantiska skolor där anonymiteteten hotar tryggheten.

Den organisation som nu föreslås innebär att tre skolor läggs ner.

Rösered f-3 ca 49 elever
Trädgårdgärdet f-3 ca 85 elever
Björsared f-3 ca 94 elever

Den nya organisationen innebär att skolorna i Angered skulle ha en storlek som varierar mellan den minsta 161 elever till den största 531 elever. (den största har idag fler elever än vad den föreslås få)

På det öppna mötet i hjällbo och i brev har jämförelser gjort med andra stadsdelar som Majorna-Linné. Idag frågade jag stadsdelschefen hur stora deras skola är: - det är olika. Då frågade jag hur liten den minsta skola är? - ja vi har en pytte skola, den har bara 180 elever, svarade stadsdelsdirektören.

Vad jag vill säga med detta är inte att ta bort de farhågor, den oro som många nu känner för förändringarna i skolan. Det jag vill är att vi får perpektiv. Angered har väldigt många, väldigt små skolor. Hur lyckas man med kvalitet, elevvård, elevstöd, innehåll. Hur gör vi för att använda resurser till innehåll inte till lokaler?

fler blogginlägg på Netroots, Politometern, Bloggar.se
Fler bloggar om: Politik, Intressant,
bloggarompolitik.se