tisdag 31 mars 2015

(M) privatiserar sjukhus, stöds av (mp)

Man upphör aldrig att förvånas. I valet 2014 gjorde de borgerliga sitt sämsta resultat i Västra Götalandsregionen sedan dess bildande. De fick makten för att (mp) bytte sida. Rimligtvis borde detta inneburit att det moderatledda styret kanske vore lite ödmjuka att väljarna faktiskt inte röstat för mer borgerlig politik.

Men nej då! Nu satsar man kraftfullt på att privatisera vården. Man har tidigare aviserat fler marknadslösningar som vårdval inom exempelvis mödrahälsovården. Nu har man gått steget ännu längre. I Göteborg behöver närsjukvården utvecklas. Vi behöver bl.a. ersätta sjukvårdslokalerna i Lundby och Frölunda. I detta är vi överens. Men redan nu beslutar det moderatledda styret att ett av de nya sjukhusen i Göteborg skall drivas privat. Man vill alltså att regionen skall investera miljarder för att sedan lämna över sjukhus till privata vinstintressen. Vem gav mandatet att privatisera sjukhus?

Mer av vinstintressen och privatiseringar är inte svaret på sjukvårdens utmaningar, klyftor växer mellan människor, vilket syns tydligt i hälsan. Då krävs en sammanhållen jämlik Hälso- och sjukvård, inte ökad konkurrens och marknadslösningar. Den jämlika hälsan är vår viktigaste fråga därför skall vården utvecklas, inte privatiseras.

Ansvarslöst väntande!
Idag röstade också det moderat ledda styret nej till att bygga ut dagkirurgi på Angereds Närsjukhus. Inte för att den inte behövs, den behövs och den behövs snarast. Att bygga vid Angereds Närsjukhus skulle ge Göteborgarna, och hela västra Götaland, mer vård redan 2017. Men det moderatledda styret väntar hellre till 2021!! Ansvarslöst! Man undrar vad de har emot Angered?

På vems uppdrag agerar Mp i regionen?
När man med skattebetalarnas pengar bygger nya sjukhus för att innan vi ens börjar bygga bjuder in de privata vinstintressena att ta över. Man kan ju undra vems intressen man sätter främst, medborgarna eller vårdbolagsjättarnas? Att moderaterna vill privatisera och göra vården till en marknad gör ialla fall inte mig förvånad. Men en stilla undran till dig som röstade på miljöpartiet i regionvalet, var det det privatiserad vård som var det viktigaste?

Läs mer om vad vi vill här.

VästnyttLidköpingsnytt, GP, Dagens Medicin, SR Väst

fler blogginlägg på NetrootsPolitometernBloggar.se
Fler bloggar om: PolitikIntressant,